Den 20. maj 2009 behandlede Statsrevisorerne
Beretning nr. 13/2008 om TV 2 Danmark A/S' økonomi
Statsrevisorerne afgav beretningen til Folketinget med nedenstående bemærkning:
"TV 2 Danmark A/S' økonomi har generelt været tilfredsstillende fra 2003-2006. TV 2 kom imidlertid ud af 2007 med et stort underskud på 213,5 mio. kr.
Finansudvalget og Statsrevisorerne iværksatte denne undersøgelse af årsagerne til TV 2's dårlige økonomi, da Kulturministeriet i juni 2008 bad Folketingets Finansudvalg om tilslutning til at give TV 2 adgang til midlertidig statslig låntagning til dækning af underskuddet mv.
Undersøgelsen viser, at TV 2's økonomiske problemer skyldtes dårlig ledelse og utilfredsstillende økonomistyring hos den daværende direktion og bestyrelse samt utilstrækkelig revision.
Statsrevisorerne finder det særdeles kritisabelt, at den daværende bestyrelse forholdt sig for ukritisk og passivt til
- at den daværende direktion i 2006 og 2007 iværksatte en række nye forretningsinitiativer, fx TV 2 Radio, på baggrund af urealistiske budgetter og ringe beslutningsgrundlag
- at TV 2's konstituerede administrerende direktør i strid med tegningsreglerne indgik en tillægsaftale om TV 2's lejemål, som var og fortsat er økonomisk belastende og ufordelagtig for TV 2. Hertil kommer, at den konstituerede direktør indgik flere usædvanlige aftaler om distribution af tv-kanaler, som påvirkede TV 2's økonomi negativt, og undlod at informere bestyrelsen tilstrækkeligt om den økonomiske status.
Statsrevisorerne finder det naturligt, at Kulturministeriet i 2006 og 2007 ikke bare havde forholdt sig til TV 2's strategi og investeringer, men også til spørgsmålet om, hvorvidt investeringerne kunne rummes inden for TV 2's økonomi.
TV 2's nuværende direktion og bestyrelse har siden december 2007 arbejdet på at forbedre TV 2's økonomi.
Statsrevisorerne kritiserer, at kulturministeren var for passiv i rollen som ejer af TV 2, da kulturministeren primo 2008 blev bekendt med den kritisable forretningsførelse i TV 2.
Statsrevisorerne finder det særdeles relevant, at ministeren nu har igangsat en række initiativer, der skal sikre, at statens midler forvaltes forsvarligt, og at staten ikke lider tab."