Sådan ansætter vi

Når du søger job i Rigsrevisionen, skal du gennem forskellige trin i ansættelsesprocessen. I det følgende har vi beskrevet, hvad du kan forvente, når du søger en stilling hos os.

Her kan du bl.a. få svar på, hvordan du søger en ledig stilling, hvad fokus i 1. og 2. samtale er, og den videre proces for ansættelse.

Ledige stillinger
Ledige stillinger annonceres på Rigsrevisionens hjemmeside og i relevante medier. Du kan tilmelde dig Rigsrevisionens jobagent, så du får direkte besked, når vi har ledige stillinger. Hvis du ønsker yderligere information om en ledig stilling, er du velkommen til kontakte den person, der er nævnt i stillingsannoncen.

Ansøgning
Ansøgningsprocessen foregår via eRekrutteringssystemet HR Manager. Når du læser stillingsannoncen, skal du trykke på knappen ”Søg stillingen” og vedhæfte dit CV, din ansøgning m.m.

Når du søger job i Rigsrevisionen, registrerer vi bl.a. din ansøgning og dine kontaktoplysninger. Du kan læse mere her om, hvilke rettigheder du har som registreret.

Tak for din ansøgning
Når du har sendt din ansøgning, får du en bekræftelse på, at vi har modtaget den. Hvis du ikke modtager bekræftelsen, kan du kontakte René Pedersen på tlf. 33 92 85 25 eller Nicoline Wissendorf Funder på tlf. 33 92 83 76.

Vurdering af ansøgningerne
Når ansøgningsfristen er udløbet, vil vi hurtigst muligt gennemgå alle ansøgninger og udvælge de kandidater, vi ønsker at se til en ansættelsessamtale. Vi bestræber os på, at stillingen er besat senest 3-4 uger efter ansøgningsfristens udløb.

Den første samtale
Den første samtale finder sted i HR, hvor 2 medarbejdere deltager sammen med en tillidsrepræsentant. Ved samtalen fortæller vi om Rigsrevisionen og jobbet, og du får mulighed for at præsentere dig selv og fortælle om dine kvalifikationer, erfaringer og ønsker til jobbet. Efter første samtalerunde beslutter HR sammen med den chef, der har en ledig stilling, hvilke ansøgere der udvælges til en anden samtale.

Den anden samtale
Den anden samtale finder sted i det kontor, der har en ledig stilling. Til samtalen deltager chefen sammen med nogle medarbejdere fra kontoret. I den anden samtale bliver du spurgt mere ind til din faglige profil, og du får flere oplysninger om de konkrete opgaver og kontoret.

Test
Rigsrevisionen anvender kun test i forbindelse med ansættelse af ledere.

Beslutning om ansættelse
Det er kontoret, der beslutter, hvilken ansøger de ønsker at ansætte. Hvis du er den, vi har valgt til stillingen, kontakter HR dig telefonisk eller pr. mail og aftaler de nærmere detaljer vedrørende din ansættelse, herunder løn. Herefter vil du modtage et ansættelsesbrev pr. mail, hvor du kan se vilkårene for din ansættelse.

Velkommen til Rigsrevisionen
I Rigsrevisionen lægger vi vægt på, at nye kolleger føler sig godt modtaget, bliver introduceret til arbejdet og hurtigt lærer virksomheden at kende. Du vil blive tilknyttet en vejleder i dit kontor, og HR afholder en række introduktioner og kurser i den første tid.

Var du ikke blandt dem, der blev indkaldt til samtale eller fik tilbudt jobbet?
Det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke er kvalificeret til et job i Rigsrevisionen, men at konkurrencen var stor. Hvis du gerne vil arbejde i Rigsrevisionen, opfordrer vi dig til at søge igen. Næste gang ser ansøgerfeltet måske anderledes ud, eller du har fået de kompetencer, vi har behov for.

Alle ansøgere får besked, når ansættelsesprocessen er afsluttet. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker en uddybning af et eventuelt afslag.

Kontakt

Nicoline Wissendorf Funder
Specialkonsulent