Julie Nykjær Andersen

Uddannelse: cand.scient.pol. fra Københavns Universitet
Ansat siden: februar 2013

Jeg blev ansat som student for 6 år siden – det sidste år har jeg været ansat som specialkonsulent. Som stud.scient.pol. vidste jeg ikke rigtig noget om Rigsrevisionen. Det var helt tilfældigt, at én af mine medstuderende havde set en annonce for et studiejob. Stillingsopslaget viste præcist dét, jeg godt kunne lide ved studiet; fx blev der lagt meget vægt på brugen af samfundsvidenskabelige metoder. Så jeg søgte, men fik ikke jobbet i første omgang. Senere bød muligheden sig dog igen, og jeg blev ansat.  

Jeg synes, det er et privilegium at være med til at afdække virkeligheden
og gøre en forskel som Folketingets kontrolorgan.
 

I dag arbejder jeg med større undersøgelser på sundheds-, kultur- og kirkeområderne. Jeg har bl.a. været med til at udarbejde beretningen om brug af forskningsmidler på hospitaler og beretningen om budgetoverskridelsen ved Eurovision Song Contest 2014. Vi bruger mange forskellige metoder og redskaber – alt fra fokusgrupper og interviews til statistik og bilagsgennemgang. Det er faktisk et meget alsidigt arbejde, idet det er opgaven, der bestemmer, hvordan vi går til den. Flere af beretningerne har stor opmærksomhed i pressen og dermed også i befolkningen. Det er også med til at gøre arbejdet relevant – vi kan se en direkte ændring efter vores arbejde, og det betyder meget for mig.  

Vi sikrer rent faktisk gennem vores undersøgelser,
at borgernes penge går til det, som Folketinget har besluttet.
 

Jeg sætter stor pris på den samfundsrolle, vi har. Vi gør en forskel med vores arbejde. På det helt nære plan i det daglige arbejde sætter jeg pris på, at vi arbejder i grupper og har forskellige kompetencer – det er meget givende både fagligt og personligt.  

Stor selvbestemmelse både i planlægningen og på udebesøg giver os stort ejerskab til de endelige produkter.

Senest opdateret den 16. januar 2019

RIGSREVISIONEN LANDGREVEN 4 1301 KØBENHAVN K TLF.: 33 92 84 00 INFO@RIGSREVISIONEN.DK
CVR-NR.: 77806113 EAN-NR.: 5798000016002 PNR.: 1003388382 ÅBNINGSTID: KL. 9.00-16.00